Хоспис Филаретова

Хоспис Филаретова е първият хоспис в България, регистриран като самостоятелна единица със стационар. Първия стационар на хосписа е открит на 09.06.2001 г. в гр. София. Новатори в областта на хосписните грижи. Новатори и в изработването на стандарти за палиативни грижи. С богат опит в грижите за болни с тежки хронични и инвалидизиращи заболявания, както и болни в терминално състояние.

“Ние сме професионалисти и прилагаме своите знания, умения и грижи по най-добрия начин, както и даваме всичко от себе си, за да донесем онази искрица, от която има нужда болния човек, а именно – физическия и душевен комфорт на съзнанието”

Даниела Михайлова – Управител на Хоспис Филаретова


За повече от 20 години от основаването му до днес, хосписа натрупа богат опит и рутина в оказването на грижи за болни с хронични и тежки инвалидизиращи заболявания, както и за пациенти в терминални състояния.
Водени от желанието си да помагаме и да се грижим, днес десет години по-късно Хоспис Филаретова отвори врати и в гр.Варна в голяма и слънчева Панорама Хоспис Филаретова Варна,сграда с прекрасни условия за живот.
Хосписът приема пациенти от всички възрасти. Извършва и грижи по домовете аналогични на тези в стационара.

Мисия

Нашата мисия е да се грижим за болните, като облекчим тяхното страдание , чрез отнемане на болката /физическа и душевна/ и овладяване на другите симптоми, чрез приучаването им да живеят въпреки/и с болестта. Ние сме техните душеприказчици, като ги изслушваме основно и им вярваме, не зависимо от техните убеждения или религия.Нашето верую е , че човек винаги трябва да дава нещо от себе си на другите – било любов, било пари, било сърце.Това което можем да дадем на всеки болен, който се нуждае , са нашите професионални грижи и доброто си сърце.


 

 

 

Направете бързо запитване от тук

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]